Kezdőlap

Meghívó

Gyere el te is - fotókiállítás!

Kézitáskával Indiában – Hanti Vilmos fotókiállításának megnyitója a Sajtóházban
Időpont: 2016. augusztus 23. (kedd), 18 óra
Helyszín: Sajtóház, Mikszáth-terem Budapest, VI. kerület, Vörösmarty utca 47/a
Hanti Vilmos brüsszelben és indiában készült fotóiból nyílik kiállítás a Sajtóházban, melyet szeptember 6-ig tekinthetnek meg az érdeklődők a Mikszáth teremben.A képek készítője Indiába készült repülővel, Brüsszeli átszállással, ám az élet máshogy hozta. 2016. március 22-én terrortámadás rázta meg a repülő teret, így az utasok azt nem hagyhatták el. A négynapos kényszermegálló során lehetőség volt fényképeket készíteni a tragédia sújtotta helyszínen, majd folytatta az útját, és az indiai hétköznapokat is lencsevégre kapta.

A kiállítást Keleti Éva, a magyar fotóművészet nagyasszonya, a MÚOSZ tiszteletbeli elnöke továbbá Erdős André, Magyarország volt ENSZ nagykövete nyitja meg.

Az indiai hangulatot teremtő megnyitón a zenét és ételkóstolót a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége szolgáltatja. Közreműködik továbbá a barokk-reneszánsz zenéket játszó Lovas Tamás és Sándor Ádám.

A fotokiállításra írt bevezető:

Ha hosszabb utazást tervezünk, gondosan összekészítjük úti holminkat. Így tettem én is, amikor több mint fél éves aprólékos tervezés után 2016. márciusában Indiába indultam. Korábban már kétszer is jártam a mesés országban, sok nevezetességét megnéztem. Újabb utam során az indiai hétköznapokra voltam kíváncsi. A sors furcsa fintora, hogy a Ferihegyen feladott kitömött bőröndömet végül csak hazaérkezésemkor, 19 nap után vehettem át - ugyancsak Ferihegyen, így szerény kézitáskámmal voltam kénytelen eltölteni a közel három hetet.

Március 22-én 8.15 perc környékén szállt le a Budapestről induló gépem Brüsszelben. Megállt a kifutópályán több mint egy órára, majd lassan begurult a terminálok mellé. Addigra már az otthoni hírekből értesültem, hogy 8 óra után néhány perccel terrortámadás érte a repülőteret. Hosszú ideig kellett várakozni az utasoknak a fedélzeten, majd kizárólag a kézitáskáinkkal szállhattunk ki a gépből, s egy nagy hangárba vittek bennünket. Az ember nem tud, de nem is akar ilyen helyzetekre készülni. Kézitáskámba alig tettem valamit, hiszen átszállásra készültem és a fedélzeten nem akartam cipelni semmit. Az indiai várható hőség miatt csak egy póló és egy rövid ujjú ing volt rajtam. Végül 4 nap kényszerű belgiumi várakozás után indulhattam tovább a várva várt világba.

A fotókiállítás képei a belgiumi terrortámadás utáni órákról, majd nagyobb mértékben az indiai hétköznapokról szólnak. Hirdetve mindannyiunknak, hogy a 21. század elejére bolygónkon emberi létünk mennyire törékennyé, kiszolgáltatottá vált, ugyanakkor ha hagynak bennünket élni – még ha szegényebben is – embertársainkra tekintettel vagyunk, el tudunk boldogulni a mindennapokban. A kiállítást feleségem emlékére ajánlom, aki amikor kimerülve Indiába végre megérkeztem, biztató üzeneteivel erőt adott az út folytatásához.

Budapest, 2016. augusztus 23.
Hanti Vilmos

A legutolsók a hírfolyamból:

Antifasiszta tüntetés-balhé az Új Színháznál

2012.09.01.

» Tovább a hírhez  

Koncz Zsuzsa Radnóti-díjas lett!

2015.04.09.

Koncz Zsuzsa is megkapta a Radnóti-díját, amelyet korábban külföldi útja miatt nem tudott átvenni. A kispesti városháza dísztermében szerv...


» A bejegyzés megtekintése

Hanti Vilmos megnyitó beszéde a Radnóti-díj átadásán (2015. március 23.)

2015.03.23.

» Tovább a hírhez  
» Tovább a hírfolyamra  

A legutóbb feltöltött képek

1%-os felajánlás - ÉGyA támogatás:

Támogasd az éhező gyerekeket adód 1%-ával!

Éhező Gyermekekért Alapítvány

Adószáma:

18175062-1-42


» A weboldal meglátogatása

Az oldal megosztása:

Statisztika

Eddigi látogatók:

11640Kapcsolat

Név:
Hanti Vilmos

E-mail:
h@hantivilmos.hu

Telefonszám:
+36/20-9226664Az oldalt üzemelteti: No Limits 101 Kft